Prvi okraski za bradavičke so se pojavili v 20-ih letih prejšnjega stoletja, ko so se nastopajoči v kabaretih želeli izogniti kaznim za javno razgaljanje, in vse od takrat so neločljiv del burleske in kabareta. Narejeni so iz različnih materialov, skoraj vedno pa so okrašeni z bleščicami, perlicami, perjem,… Nekateri okraski imajo tudi cofke, ki jih nastopajoči potem vrtijo, kar vedno požanje val navdušenja med publiko.

Kaj sploh so okraski za bradavičke?
Poznamo nalepke za bradavičke (ang. nipple covers), ki se ponavadi uporabljajo kot del vsakdanjega oblačenja, saj zakrijejo bradavičke, preprečijo neprijetno drgnjenje in nadomestijo modrček. Ponavadi so silikonske in samolepilne.

V burleski pa večinoma uporabljamo pokrovčke (nipple pasties) in propelerčke (nipple tassels). Pokrovčki so lahko različnih oblik – okrogli, ovalni, v obliki zvezde, polmeseca, srca,… Osnova je narejena iz tršega materiala, ki drži obliko, nanjo pa se prilepijo okraski vseh vrst. Propelerčki so pokrovčki, ki imajo v sredini cofek, ki se vrti!

Kako izbrati pravi pokrovček?
Velikost pokrovčka ni vezana na velikost tvojih prsi, ampak na velikost bradavičke! Pokrovček mora biti malo večji od premera areole, saj ga nalepiš na kožo in ne na bradavičko. Dolžina in velikost cofkov pa sta bolj vezana na tvoje maneverske sposobnosti vrtenja propelerčkov. Cofki morajo biti ravno prav dolgi in težki, da se ne zapletajo med sabo, hkrati pa velja tudi pravilo proporcev – večje kot so prsi, večje propelerčke si lahko privoščiš! Pokrovček je samo okrasen in lepo zakrije bradavičko, medtem ko je propelerček prilagodljiv – v sredini ima zanko, na katero lahko pripneš tudi cofek, ki se vrti.

Ampak kako ga pritrdim na prsi?
Tukaj zate nimamo enoznačnega odgovora. Obstaja veliko možnosti in priporočamo ti, da preizkusiš čim več načinov, saj imamo različne tipe kože in želja. Najlažje si pokrovčke pritrdiš z dvostranskim selotejpom, ki je primerno za kožo (tisti za pritrjevanje lasulje je super). Selotejp nalepiš na čim bolj zunanji del pokrovčka (na spodnji strani), da se prime na kožo in ne na bradavičko. Glede na velikost pokrovčka priporočamo tri ali štiri krajše selotejpe na en pokrovček. Druga opcija je lepilo, ki se uporablja za kožo – nekatere prisegajo na lepilo za trepalnice, druge uporabljajo močnejše lepilo, ki se uporablja pri izdelavi posebnih učinkov (npr. mastix). V vsakem primeru se tudi to lepilo namaže na zunanji del pokrovčka, saj se najbolje prime na kožo. Nekaj časa počakaš (namig: lahko si tudi oblečeš modrček, ki ti pokrovčke drži na mestu) in pripravljena si! Ko končaš z nastopom, pokrovčke odlepiš in si bradavičke nežno umiješ z odstranjevalcem ličil, ki te ne draži. Pokrovčke in propelerčke obriši z vlažno krpo, poskušaj odstraniti čim več lepila, nato pa jih shrani v majhno škatlo, tako da so spet pripravljeni na uporabo. Če lepo skrbiš za njih, pokrovčki skoraj nimajo roka trajanja! Madam svoje pridno uporablja že vrsto let. Samolepilni, ki jih lahko kupiš v različnih trgovinah po spletu pa so malo drugačni, lepilo čez nekaj časa oslabi in pokrovčki se ne primejo več na prsi.

Še vedno v dvomih? Lepo vabljena na začetni tečaj burleske, kjer ti predstavimo čudoviti svet pokrovčkov in propelerčkov, lahko pa tudi sama poskusiš, kako jih lahko zavrtiš! V nasprotju s splošnim mnenjem tehnika ni vezana na velikost prsi, Madam ti z veseljem razloži svojo skrivnost! Me si rade okrasimo prsi, ker so potem še lepše, in pa seveda zato, ker lahko ;)

Želiš ekskluzivne novice?

Prijavi se na naš newsletter in poskrbeli bomo, da nič ne zamudiš.

OBLJUBIMO – BREZ SPAMA!

Poveži se z nami

#GlamSquadBurlesque