Beseda “kabaret” izhaja iz francoske besede “cabaret,” ki pomeni majhno gostilno ali restavracijo, kjer so se takšne predstave prvotno izvajale.

Zgodovina kabareta sega nazaj v 19. stoletje v Evropi, predvsem v Parizu. V tistem času so kabareti postali priljubljeni kot kraji, kjer so se umetniki in ustvarjalci srečevali ter izvajali svoje umetniške točke. Kabaret je postal prostor za kritiko družbe, politike in kulture ter izražanje družbenih stališč.

Med najbolj znanimi ikonami kabareta sta Josephine Baker, ki je nastopala v Parizu 1920-1930, ter Marlene Dietrich, ki je blestela v berlinski kabaretski sceni 1920-1930. Obe sta postali mednarodno priznani umetnici, znani po svojem provokativnem in ekscentričnem nastopanju v kabaretih.

Kabaret se je sčasoma razširil po svetu, vključno z ZDA, kjer je postal priljubljen v 20. stoletju.

V tem času so se v kabaretih pojavili tudi številni drugi umetniki, kot so Liza Minnelli, Sally Bowles in mnogi drugi.

Danes je kabaret še vedno prisoten in se razvija v različnih oblikah po vsem svetu, ohranja pa svoj značilni poudarek na intimnih in zabavnih umetniških izkušnjah, ki se mešajo s socialno-politično kritiko.

Kabaret
Kabaret in burleska
Burleska bo tudi v tebi prebudila strast!

Burleska in kabaret hodita

Z roko v roki

Burleska je pogosto znana po svojem poudarku na striptizu, komediji, parodiji in dramatičnem nastopanju. Ima erotično komponento, vendar je ta pogosto prepletena s humorjem in parodijo.

Kabaret je bolj splošen izraz, ki zajema različne umetniške elemente, kot so petje, ples, glasba, igra in komedija. Kabaretske predstave so raznolike in se ne osredotočajo vedno na erotiko.

Glam Squad Burlesque Ornament

V naših predstavah burleske in kabareta prepletamo elemente obeh stilov. Obe umetniški izrazni obliki ponujata edinstvene izkušnje.