Nekatere si izberemo odrsko ime, še preden prvič stopimo na oder, druge pa potrebujemo malo več časa in se zanj odločimo kasneje. Tretje si po nekaj nastopih premislimo in ga spremenimo! Zakaj? Pa poglejmo nekaj dejstev o odrskih imenih.

Anonimnost
Na svetu obstaja zelo malo ljudi, ki se z burlesko dejansko preživljajo, kar pomeni, da večina živi dvojno življenje! In ker slačenje na odru v širši javnosti še vedno ni ravno splošno sprejeto kot normalna aktivnost, si veliko umetnic in umetnikov svojo pravo ime zakrije z izmišljeno identiteto. Točno to prakticiramo tudi v naši plesni šoli – nikoli ne najdeš pravih imen naših nastopajočih, ti pa z veseljem razkrijemo naša umetniška imena!

Odrska persona
Poleg anonimnosti ti odrsko ime tudi zagotavlja neko popolnoma novo, povsem tvojo identiteto. Naše odrske persone so tiste, ki si upajo stopiti na oder in zablesteti, tudi če ima resnična oseba mogoče slab dan. Odrska persona je lahko podaljšek tebe in ti pomaga prebuditi plati, za katere sploh ne veš, da jih imaš. Lahko je pogumna, zapeljiva, nežna ali agresivna, morda bolj igriva ali pa kar naravnost smešna. Ime ti pomaga, da se lažje vživiš v svojo novo vlogo in te spominja, kdo želiš biti na odru.

Kako izbrati ime?

Odrska imena v burleski so tradicionalno sestavljena iz dveh ali treh imen, večinoma v angleščini, popularna je tudi francoščina. Pomisli na Bettie Page, Dito Von Teese ali Tempest Storm. Prvi del, ‘ime’, in drugi del, ‘priimek’, sta lahko marsikaj: naziv (Miss, Mademoiselle ipd.), roža, drag ali poldrag kamen, žival ali pa celo barva, najljubša pijača ali sladica. Uporabljamo različne pridevnike (Sassy, Dirty ipd.), prepoznavne besede v drugih jezikih (Amour, Bella ipd.)  in celo besede za vremenske pojave. Lahko izbereš tudi svoj vzdevek iz otroštva ali pa ime svoje najljubše igrače, domišljija ne pozna meja!

Če nimaš ideje za svoje odrsko ime, se lahko pozabavaš tudi z našim Glam generatorjem imen!

Na kaj moram paziti?
Predvsem je pomembno, da ne uporabiš ničesar žaljivega. Hecna imena in besedne igre so super, dokler niso nesramna. Poleg tega je zelo pomembno, da ne kopiraš imen drugih umetnic in umetnikov. Priporočamo, da se izogibaš imenom, ki so zelo popularna (npr. Kitten, Vixen ipd.), in hitro zapadejo v kliše. Nekatera imena so pač tako primerna, da so že zasedena, zato tudi Madam vodi evidenco vseh odrskih imen v Glam Squadu, da se slučajno ne ponavljamo. Pusti domišljiji prosto pot in poišči nekaj, kar je res tvoje! A ne skrbi, nič ni za vedno, tako da če si premisliš, si pač premisliš in najdeš novo, še boljše ime.

Premisli torej, kaj želiš, da tvoje ime sporoča gledalcem. Kdo si, kaj te zanima in kdo želiš biti. Predvsem pa ne pozabi raziskati, če si je podobno ime nekdo že izbral. In še najvažneje – ob tem ti želimo obilo zabave ;)

Želiš ekskluzivne novice?

Prijavi se na naš newsletter in poskrbeli bomo, da nič ne zamudiš.

OBLJUBIMO – BREZ SPAMA!

Poveži se z nami

#GlamSquadBurlesque