Seveda je najbolje plesati v profesionalnih plesnih čevljih, a verjamemo, da je za marsikoga to prevelik finančni zalogaj (sploh na začetku, ko še ne veš, če ti bo burleska sploh všeč), tako da ti tukaj povemo, na kaj vse moraš biti pozorna pri nakupu.

Zakaj je sploh pomembno, da si izberemo prave čevlje? Večino časa na treningu boš preživela v petkah in je zato fino, da zraven ne trpiš. Poleg tega se v trenutku, ko si obuješ petke, tvoja drža spremeni – vse se vzravnamo, drugače hodimo, pozorne smo na usmeritev stopala in delamo manjše korake,…

Tvoji prvi plesni čevlji s peto naj bodo zato stabilni! Velikost pete niti ni toliko važna, sploh če nisi vajena petk, si raje izberi nižjo. Ponavadi plešemo s petami višine od 5 do 8 cm (2-3 inči). Peta mora biti ožja, čevlji s široko ali celo polno peto za ples niso primerni. Idealno bi bilo, da je podplat mehkejši, kar se ponavadi najde pri plesnih čevljih – tam podplat ni gumijast, tako da je manj trenja in lažje drsimo po podu. Veliko spletnih trgovcev prodaja tudi cenejšo verzijo plesnih čevljev, ki so veliko bolj dostopni! Ne priporočamo salonarjev, saj so precej bolj trdi in je v njih težje plesati, poleg tega kdaj tudi zdrsnejo z noge. Čevlji naj imajo pašček okrog gležnja, ki bo še dodatno pomagal pri stabilnosti in udobju. Vseeno je, ali si izbereš sandale ali zaprte, to prepuščamo tvoji domišljiji!

Če kupuješ svoj prvi par čevljev s peto, jih vsekakor v trgovini tudi preizkusi. Če nimaš ravnotežja, že ko jih obuješ in samo stojiš v njih, jih raje ne kupi. Veliko poceni čevljev je popolnoma neuporabnih, vseeno pa lahko tudi v splošnih trgovinah najdeš zaklad. Predvsem prodajalcem povej, da jih potrebuješ za ples in marsikdo ti bo znal svetovati. Ko preizkušaš čevlje, naredi kakšen korak, obrat ali pa celo kak zamah z glavo, in hitro boš videla, ali v njih lahko obdržiš ravnotežje.

Predvsem pa ne pozabi, da nihče nima ‘dveh levih nog’ in hoje v petkah se lahko naučiš ravno tako kot ostalih spretnosti. Temu posvetimo kar velik del začetnega tečaja, tako da ne skrbi in se samo prepusti novi izkušnji!

Želiš ekskluzivne novice?

Prijavi se na naš newsletter in poskrbeli bomo, da nič ne zamudiš.

OBLJUBIMO – BREZ SPAMA!

Poveži se z nami

#GlamSquadBurlesque