$inoka

$inoka razkriva svojo zgodbo

Vsi za oder – oder za vse!

Leta 2019 je $inoka na Trnovfestu v Ljubljani prvič videla nastop Glam Squad Burlesque in se v trenutku do ušes zaljubila. Tri leta plesa in petja kasneje ji je Madam izpolnila sanje – povabila jo je, da tudi sama ustvarja točke, snuje koreografije in vodi skupine. V svojih igrivih plesnih točkah uporablja različne plesne stile in elemente fizičnega gledališča, znotraj burlesknega žanra pa jo najbolj privlačijo kabarejsko vzdušje, metafizika zapeljevanja, komičnost in priložnosti za razmislek o družbi.

Kolektiv Glam Squad Burlesque ji predstavlja navdih in prostor za raziskovanje vprašanja, kar vse burleska lahko je.

$inoka je tudi hišna morska deklica mednarodnega neodvisnega teatra Black Box Studio v Ljubljani, članica ljubljanskega Vogue kolektiva in mentorica gledališkega laboratorija Odprte scene. Občasno jo najdete na odru kakšnega lokalnega underground kabareta ali drugega dogodka, enkrat kot performerko, drugič kot producentko, tretjič spet kot najglasnejšo članico publike. Ima več izkušenj s kreativnimi delavnicami, produkcijo in delom z mladimi.

Študijska in profesionalna pot ji je poleg različnih kotičkov Evrope omogočila tudi raziskovanje Azije, kjer se je od blizu srečala z gledališčem senčnih lutk, balijskim plesom ter pekinško opero – umetniškimi izročili, ki navdihujejo evropski performerski prostor in $inoko v kreativnem procesu velikokrat spremljajo.

  • Glam Squad Burlesque - $inoka občasno odvrže nedrček
  • $inoka v elementu
  • $inoka v kontaktu s publiko
  • $inoka rada poje

Želiš ekskluzivne novice?

Prijavi se na naš newsletter in poskrbeli bomo, da nič ne zamudiš.

OBLJUBIMO – BREZ SPAMA!

Poveži se z nami

#GlamSquadBurlesque